Welcome to Banff!

Nu har vi varit här i Kanada i fem dagar ungefär. Tråkigt av mig att inte blogga förrän nu men har verkligen inte haft någon ork till det. Jag tänkte lägga upp två inlägg om Vancouver och i det här berätta lite härifrån Banff.
Just nu är allt bra, klockan är ungefär åtta på kvällen här hos oss nu och vi har suttit på vårt rum och kollat film hela eftermiddagen. Vi hade vår första jobbdag idag och det gick ganska bra faktiskt, mycket att hålla koll på bara... men vi får väl hoppas att vi lär oss snabbt! 
Det har gått lite upp och ner när vi har varit här. I onsdags när vi kom hit hade jag en riktigt brutal hemlängtan som satt i större delen av dagen. Jag grät och grät och mådde hur kass som helst. När Felicia lagade mat satt jag i köket med datorn och då kom den andra svenska tjejen in. Att få prata med någon från Sverige som har varit här ett tag känns bra, lugnande att höra att det är så här i början, att det blir bättre.
Nästa steg till att må bättre var när några av de andra tjejerna som bor här tvingade med oss ut. Tack gode gud för att de gjorde det för det var riktigt roligt! Vi pratade med de andra, dansade och hade kul och sen när vi kom tillbaka satt vi på vårt rum och pratade med alla ett tag. Vi gick till en liten klubb som hette Hoodo. Det var ett riktigt bra ställe som kändes lite som en blandning mellan en klubb och en pub, mysigt men ändå röjigt. När vi stod i baren inne på klubben så kom Felicia fram till mig, pekade på en kille och sa "Sanna, är inte det där Henke Lundqvist?", jag tittade på killen, och tro fan att det var han! Vi gick fram till honom och frågade, på svenska, om vi fick ta en bild. Självklart, sa han och sen stod vi och pratade i några minuter, hur trevlig som helst var han! Vi två springang ut från klubben och var så starstruck att vi knappt visste vad vi hette! Vi ringde hem till Sverige och berättade för alla och sen gick vi in och dansade lite till, gladare än någonsin.
 
 
Igår (fredag) var vi ute och såg oss omkring lite i Banff. Det är ju absolut inte någon storstad vi har hamnat i utan hela centrum består av en gata. Längs med den gatan finns dock det mesta, trots att majoriteten av affärerna är souvenirbutiker. Vi hann inte riktigt gå in i någon av galleriorna utan gick bara på promenaden och kollade in skyltfönstren för att se vad som erbjuds, det finns allt från Starbucks till McDonald's, Gap till Helly Hansen etc. Det bästa med staden är dock omgivningarna, alla berg runtomkring är helt obeskrivligt vackra! Det går inte ens att beskriva det! Bilderna förklarar det lite men man förstår inte hur mäktigt det är med så stora berg runt omkring sig åt vilket håll man än tittar. Jag längtar så tills snön kommer för då kommer staden bara att bli ännu mysigare!
Vårt hotell ligger en bit utanför staden så om vi vill komma in dit får vi ta en buss. Det är dock hotellets egen buss så det är gratis och den går en gång i timmen så det är hur smidigt som helst att ta sig fram och tillbaka.
 
 
Det här inlägget är skrivet för några dagar sedan men har inte kunnat (orkat) lägga upp det förrän nu, därför blir det lite konstigt med det här med igår, idag osv... Puss till alla er där hemma, ta hand om er! Jag saknar er!
Allmänt | |
Upp