Vancouver pt.2

När vi var i Vancouver så bodde vi på ett hostel. Det må inte vara det lyxigaste eller fräschaste man kan bo på men det är ett väldigt bra ställe att träffa folk. Vi bodde i samma rum som en tjej från Australien som hade lite mer koll på Vancouver (och Kanada i allmänhet) än vad vi hade. Hon hade ett tips till oss för vår andra dag. En cykeltur runt Stanley Park. Det tipset dog vi åt oss så det var precis vad vi gjorde vår andra dag.
Vi gick från vårat hostel på förmiddagen för att vi ville vara ute i god tid (eftersom vi skulle åka på kvällen). På väg till Stanley Park råkade vi dock få syn på Victoria's Secret. Hoppsan, där var vi ju tvungna att gå in! Det var inte en liten Victoria's Secret affär vi hittade heller, utan den var gigantiskt! Två våningar var det och den hade en separat avdelning med bara dofter, a girl's dream! Själv fick jag med mig en pyjamas, fem par trosor och en mascara och Felicia fick även hon med sig en hel del.
 
 
Vår lilla tripp förbi Victoria's Secret tog ungefär en timme så där försvann vår extra tid. Det var dock en väl spenderad timme och väl spenderade pengar! 
När vi kom ut därifrån fortsatte vi mot Stanley Park. Ett block ifrån parken stannade vi och hyrde var sin cykel och sen började vi trampa. När vi väl nådde parken förstod vi direkt varför vår rumskompis hade rekommenderat det för oss. Det var hur fint som helst! Utsikten över staden och att man hela tiden cyklade längs med vattnet var helt otroligt. När man nästan var hela vägen runt parken kom man fram till en strand som även den var väldigt vacker. Det var alltså mycket väl spenderad tid! Något även jag nu kan rekommendera för den som ska till Vancouver!
 
Även denna dag blev det pizza, inget vi klagade över dock som ni ser. 
 
Allmänt | | Kommentera |

Vancouver pt.1

Första riktiga dagen i Vancouver skulle vi fixa med massor av viktiga saker. Vi började dagen med vad vi tyckte, såg ut som en riktig amerikansk frukost. Det var så äckligt att vi slängde det mesta av det. Efteråt förstor vi dock att man skulle rosta sin bagel men då var det ju för sent!
 
Det första som hände när vi begav oss ut i staden var mötet med den internationella motsvarigheten till GoXplore, InternEx heter det. Där fick vi en liten introduktion på vad vi var tvungna att fixa med innan vi åkte till vårat jobb och även vad som skulle behövas göras lite senare. 
På vägen från InternEx-kontoret var jag tvungen att fånga dessa två riktigt amerikanska grejer på bild. En brandpost och en rykande brunn, sånt man "bara" ser på bild.
 
När vi gick därifrån började dagen på riktigt. Det första vi gjorde var att gå till en galleria där vi skulle skaffa oss nya telefonnummer. Det visade sig att min telefon var operatörslåst, men det fixade min kära far såklart åt mig så nu funkar allt som det ska.
Vi var även förbi Starbucks en snabbis (verkligen inte imponerade av att de har det här längre, finns typ ett på varje gata...) där jag fick ett nytt namn. Svårt det här med svenskt namn här borta..
 
När vi var klara där gick vi och fixade vårt SIN-card. Vad är det undrar ni säkert, jo, det är så att för att få jobba här i Kanada är det två saker som behövs. Det första är ett arbetstillstånd och det fixades hemifrån och hämtades ut på flygplatsen. Det andra är ett social insurance number och det var det vi fixade i Vancouver. Så mitt svar på vad det är blir att det är något man behöver för att få jobba här, varför har jag ingen aning om, haha.
Efter att alla viktiga saker var gjorda åt vi pizza på ett Food Court. Pizzan här slår ju pizzan hemma med hästlängder kan jag tala om för er! Fast sen har jag alltid föredragit pizza med tjock botten framför tunn så... Vi satt iaf utanför och tittade upp på alla skyskrapor omkring oss.Vancouver är verkligen en jättefin stad som jag skulle rekommendera folk att besöka. När vi hade ätit gick vi ner mot vattnet och prommenerade utmed hamnen. Utsikten därifrån var helt otrolig, verkligen inte något man ser i så många andra storstäder! Bara vattnet var otroligt fint men att sen kunna se skogar och höga berg på andra sidan viken var så häftigt! 
 
 
 
Allmänt | | En kommentar |

Welcome to Banff!

Nu har vi varit här i Kanada i fem dagar ungefär. Tråkigt av mig att inte blogga förrän nu men har verkligen inte haft någon ork till det. Jag tänkte lägga upp två inlägg om Vancouver och i det här berätta lite härifrån Banff.
Just nu är allt bra, klockan är ungefär åtta på kvällen här hos oss nu och vi har suttit på vårt rum och kollat film hela eftermiddagen. Vi hade vår första jobbdag idag och det gick ganska bra faktiskt, mycket att hålla koll på bara... men vi får väl hoppas att vi lär oss snabbt! 
Det har gått lite upp och ner när vi har varit här. I onsdags när vi kom hit hade jag en riktigt brutal hemlängtan som satt i större delen av dagen. Jag grät och grät och mådde hur kass som helst. När Felicia lagade mat satt jag i köket med datorn och då kom den andra svenska tjejen in. Att få prata med någon från Sverige som har varit här ett tag känns bra, lugnande att höra att det är så här i början, att det blir bättre.
Nästa steg till att må bättre var när några av de andra tjejerna som bor här tvingade med oss ut. Tack gode gud för att de gjorde det för det var riktigt roligt! Vi pratade med de andra, dansade och hade kul och sen när vi kom tillbaka satt vi på vårt rum och pratade med alla ett tag. Vi gick till en liten klubb som hette Hoodo. Det var ett riktigt bra ställe som kändes lite som en blandning mellan en klubb och en pub, mysigt men ändå röjigt. När vi stod i baren inne på klubben så kom Felicia fram till mig, pekade på en kille och sa "Sanna, är inte det där Henke Lundqvist?", jag tittade på killen, och tro fan att det var han! Vi gick fram till honom och frågade, på svenska, om vi fick ta en bild. Självklart, sa han och sen stod vi och pratade i några minuter, hur trevlig som helst var han! Vi två springang ut från klubben och var så starstruck att vi knappt visste vad vi hette! Vi ringde hem till Sverige och berättade för alla och sen gick vi in och dansade lite till, gladare än någonsin.
 
 
Igår (fredag) var vi ute och såg oss omkring lite i Banff. Det är ju absolut inte någon storstad vi har hamnat i utan hela centrum består av en gata. Längs med den gatan finns dock det mesta, trots att majoriteten av affärerna är souvenirbutiker. Vi hann inte riktigt gå in i någon av galleriorna utan gick bara på promenaden och kollade in skyltfönstren för att se vad som erbjuds, det finns allt från Starbucks till McDonald's, Gap till Helly Hansen etc. Det bästa med staden är dock omgivningarna, alla berg runtomkring är helt obeskrivligt vackra! Det går inte ens att beskriva det! Bilderna förklarar det lite men man förstår inte hur mäktigt det är med så stora berg runt omkring sig åt vilket håll man än tittar. Jag längtar så tills snön kommer för då kommer staden bara att bli ännu mysigare!
Vårt hotell ligger en bit utanför staden så om vi vill komma in dit får vi ta en buss. Det är dock hotellets egen buss så det är gratis och den går en gång i timmen så det är hur smidigt som helst att ta sig fram och tillbaka.
 
 
Det här inlägget är skrivet för några dagar sedan men har inte kunnat (orkat) lägga upp det förrän nu, därför blir det lite konstigt med det här med igår, idag osv... Puss till alla er där hemma, ta hand om er! Jag saknar er!
Allmänt | | Kommentera |
Upp